11% vanaf €109 & 14% vanaf €179 extra korting op bijna alles
U was op zoek naar een geweldige kleurweergave. Om niet te zeggen: honderd procent kleurweergave. En u was op zoek naar uitstekende helderheid. Maar de lichtbron moest bij voorkeur zo klein mogelijk zijn. Welke mogelijkheden waren er dan vroeger? Het waren er in elk geval niet zoveel als tegenwoordig! Er was destijds echter één mogelijkheid: de G9-lamp. Of nauwkeuriger gezegd: de G9-halogeenlamp. Deze voldeed precies aan deze eisen.
Hiermee had men ook meteen de mogelijkheid om lampen met een slanker designs in huis te halen. Met de kleine G9-penlampen hoefde men niet langer alleen op gloeilampen te vertrouwen.
Zo was het vroeger. En tegenwoordig? Nu is er LED! Gelukkig maar! En natuurlijk ook als lichtbron met een G9-sokkel: de G9-LED-lamp. Ook vandaag de dag wordt deze sokkel nog steeds voor nieuwe lampen gebruikt. Om nog maar te zwijgen van de zeer geliefde lampen met een G9-fitting, die trouw dienst doen in onze huizen. Natuurlijk willen deze ook uitgerust worden met moderne technologie - en dat kan ook. Probleemloos!
G9 verwijst over het algemeen naar een hoogspanningslamp zonder reflector. Dit betekent dat het licht niet gericht is en eigenlijk gewoon rondom straalt. Perfecte verlichting voor een prettige sfeer - vooral met een warmwitte lichtkleur. Natuurlijk kan het voorkomen dat de lichtbron het licht niet in naar een bepaalde kant richt, maar de vorm van de lampenkap. Daar moet u dus op letten!
Als het vroeger over G9 ging, dan dacht iedereen direct aan halogeenlampen. Dit was de ster onder de halogeenlampen als het om kleine lichtbronnen ging. Tegenwoordig staat G9 natuurlijk niet meer automatisch voor een halogeenlamp. Net als E27, E14, GU10, enz. beschrijft G9 in principe "slechts" een type sokkel. En wel met een afstand van - ja, u raad het al, precies - 9 mm tussen de zogenaamde pennen (vandaar de naam penlamp!). Voorwaarde is hierbij ook dat er geen reflector is geïnstalleerd. De naam G9 geeft echter niet over welke verlichtingstechnologie de lamp beschikt. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden. Halogeenlampen, spaarlampen of zelfs LED-lampen. Als de zogenaamde G9-LED-lamp.
Net zoals de vast geïnstalleerde verlichtingstechnologie kan verschillen, kan ook de werkelijke lengte van de afzonderlijke producten variëren. Dat geldt ook voor G9-LEDs. Sommige zijn een paar millimeter langer, andere zijn weer iets korter. Maar alle G9-lampen zijn klein - in ieder geval in vergelijking met "normale" gloei-, halogeen- of LED-lampen. Als echter elke millimeter telt in uw nieuwe of oude lamp, dan kunt u de afmetingen van de individuele lamp gemakkelijk terugvinden in de productdetails.
Natuurlijk kunt u deze ook afzonderlijk in een lamp steken - de G9-LED. Bijvoorbeeld in een wandlamp of in een enkele plafondspot. Ook heel mooi. Maar: de G9-lamp wordt veel vaker in een groep gebruikt - en dat is ook veel beter. Bijvoorbeeld met een plafondspot met meerdere lampen. Meerdere penlampen zorgen voor een perfecte ruimteverlichting, meestal met 200 - 400 lumen per lichtbron.
Zowel halogeenlampen als LEDs verzorgen deze helderheid perfect. Het overduidelijke verschil: LEDs hebben minder watt nodig dan een halogeenlamp om precies dezelfde helderheid te bereiken. Aanzienlijk minder! Dat wil zeggen: u bespaart elektriciteit, ontziet het milieu en het is goed voor uw portemonnee. Wilt u een voorbeeld? Uiteraard! Een LED-lamp met 3-4 watt produceert bijvoorbeeld gemakkelijk dezelfde helderheid als een halogeenlamp met 33 watt. Het is overduidelijk wie de winnaar is. Dat bent u - uw portemonnee en het milieu. Als u dus voor G9 kiest, gebruik dan wel LED!
Onze tip: bent u op zoek naar informatie over helderheid? Kijk dan in onze webshop in de productdetails bij "Lichtstroom totaal".
Natuurlijk kunt u ook op de grote merken OSRAM en Philips vertrouwen voor de moderne LED-uitvoering van de voormalige ster onder de halogeenlampen. U vraagt zich af hoe u precies zo'n G9-LED van beide fabrikanten kunt vinden? Da's gemakkelijk. Selecteer gewoon de filter “Producent" in de G9-LED-lampencategorie, klik op OSRAM en/of Philips en u ziet de penlampen terug bij de resultaten.
Natuurlijk zijn deze kleine lichtbronnen tegenwoordig ook nog dimbaar. In tegenstelling tot de voormalige G9-sterren met halogeentechnologie - die allemaal gedimd konden worden - zijn de huidige LED-lichtbronnen met G9 iets specialer. Dat wil zeggen dat deze niet allemaal gedimd kunnen worden. Dit varieert van LED-lamp tot LED-lamp. Geen paniek! U bent er zo achter of een LED met een G9-sokkel al dan niet gedimd kan worden. Kijk hiervoor of bij de productdetails van het betreffende product "Dimbaar - ja" staat. Als dit er niet staat en u absoluut een dimbare lamp wilt - nou ja, dan moet u helaas een ander product kiezen.
De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.