Lampen op zonne-energie zijn een mooie en milieuvriendelijke manier om uw tuin te verrijken met mooie lichtaccenten. Licht maakt bovendien ook veiliger. U hoeft geen kabels in de tuin te leggen en u hoeft de lampen niet eerst te installeren.
En het beste is: deze lampen verschijnen niet als extra item op de elektriciteitsrekening. Ze halen hun energie namelijk alleen uit de zon.
Zo eenvoudig kunt u lampen op zonne-energie in uw tuinverlichting integreren.
geen elektriciteitskosten. Dus houdt u meer geld over voor uw volgende vakantie!
een lange levensduur dankzij led
u hoeft geen voedingskabel te leggen waardoor er dus geen extra struikelgevaar is
de lampen gaan automatisch aan zodra het donker wordt. Superhandig!
verlichten tussen 8 en 10 uur
zowel decoratief als praktisch: Een decoratieve lichtketting of tuinpadverlichting?
kunnen zonder speciale kennis geïnstalleerd worden
flexibele positionering - (bijna overal) waar u het wilt!
perfect voor moeilijk bereikbare plaatsen of plaatsen zonder stroomvoorziening
Bevestigingstypes voor elk deel van het terrein
ook verkrijgbaar met bewegingsmelder. Gemakkelijker kan haast niet!
U ziet het: lampen op zonne-energie bieden talrijke voordelen - en dit in de meest uiteenlopende designs en voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden.
Waar wacht u nog op? Geef uw tuin het mooiste licht en de mooiste lichtpuntjes cadeau zonder extra elektriciteitskosten.
Natuurlijk is het gebruik van lampen op zonne-energie niet langer beperkt tot decoratieve doeleinden. Daarom is de helderheid of de lumenwaarde van lampen op zonne-energie heel verschillend. Niemand wil de hele buurt verlichten met zijn of haar decoratieve verlichting vanaf het balkon. Maar op het tuinpadje is een beetje sfeerverlichting vaak niet voldoende.
Daarom is de helderheid sterk modelafhankelijk en - laten we eerlijk zijn: bij decoratieve verlichting is dat niet echt doorslaggevend, toch? Anderzijds zijn praktische modellen zoals tuinpadverlichting en wandlampen waarschijnlijker. Daarom kunnen deze producten soms tot 400 lumen bevatten.
De lumenwaarde vindt u direct naast elk product in de productdetails. En in ons artikel vindt u alles wat u moet weten over de term lumen.
Decoratief:
Decoratieve lampen & figuren
Lampions & lichtkettingen
Fakkels op zonne-energie & lichtstaven
Lichtkogels & lichtblokken
Smart Home lampen op zonne-energie
Praktisch:
Tuinpadverlichting & sokkellampen
Wandlampen
Vloer- & tafellampen
Solarspots
Grondspot inbouwlampen
Huisnummerverlichting
Dat hangt eerst en vooral van de kwaliteit van de lamp af. Meer precies van de kwaliteit van de ingebouwde batterij en de lamp. Maar ook de opgenomen zonne-energie speelt een rol. De brandtijd ligt daarom tussen de 5 en 20 uur. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat de meeste lampen op zonne-energie 8 tot 10 uur halen.
Heel eenvoudig gezegd: ze werken op basis van de zon. Zonder de energie van de zon, kunnen lampen op zonne-energie helemaal niets. Meer precies: ze werken op basis van de zon, een zonnemodule, een batterij en het fotovoltaïsche effect.
Lampen op zonne-energie werken onafhankelijk van het eigenlijke elektriciteitsnet en zijn uitgerust met een zonnemodule en een batterij in plaats van een stroomkabel. Overdag absorbeert de zonnemodule het licht van de zon en zet het via het fotovoltaïsche effect om in elektrische energie, die vervolgens in de batterij wordt opgeslagen..
Wanneer het donker wordt, wordt de opgeslagen energie overgebracht naar de lamp om deze op te laten lichten. Een automatische schemersensor schakelt de lamp automatisch over van de opslagmodus naar de lichtmodus.
De tijd die nodig is om uw lamp op zonne-energie op te laden, is afhankelijk van het weer buiten en hoeveel zon het zonnepaneel kan absorberen. Schijnt buiten de zon? Of is het eerder bewolkt? Of regent het pijpenstelen en verwacht u niet dat u vandaag de zon nog te zien zal krijgen?
Op een mooie, zonnige dag is het overdag geabsorbeerde zonlicht normaal voldoende om uw lamp op zonne-energie van voldoende energie te voorzien.
Aan de andere kant moet u in het begin wat geduld hebben. Maar echt alleen in het begin. Wanneer de lamp op zonne-energie voor de eerste keer in gebruik wordt genomen, moet de batterij 2 dagen volledig worden opgeladen of tot 10 dagen bij slecht en bewolkt weer. Zoveel geduld is er dus nodig! Dit zorgt er echter voor dat het apparaat of zijn technologie echt maximale batterijprestaties kan leveren.
Tips voor de winter: Aangezien veel lampen op zonne-energie niet geschikt zijn voor gebruik in de winter en het lichtrendement meestal niet voldoende is om ze optimaal op te laden, kunt u best uw lampen op zonne-energie tijdens de koude wintermaanden binnen houden. Dit beschermt de lamp en vooral de batterij tegen vorst en andere weersinvloeden.
De zonnemodule moet voldoende daglicht ontvangen - bij voorkeur direct zonlicht
De module wordt het best naar het zuidengeoriënteerd
Onder daken, bomen of in de schaduw kunnen ze niet voor de volle 100 % gebruikt worden
De module moet vrij zijn van stof, vuil en andere storende factoren
Bij sommige modellen kan de vast geïnstalleerde batterij ook opgeladen worden, bijvoorbeeld via een USB-kabel. Andere modellen, zoals het Sun Connec hybride systeem, schakelen automatisch over op netvoeding als de batterij bijna leeg is
Er zijn ook verschillen wat betreft het materiaal. Let hier vooral de plaats en het doel van het gebruik. Roestvrij staal, aluminium of hoogwaardige kunststof zorgen voor een langere levensduur
Let bij wintergebruik op hoogwaardige producten met een goede zonnemodule en extern oplaadbare batterij
Als licht om veiligheidsredenen absoluut noodzakelijk is, is het beter om lampen met een elektrische aansluiting te gebruiken
Wanneer de zon ondergaat. In de meeste gevallen hoeft u de lamp op zonne-energie niet in te schakelen om ze doen op te lichten. Zodra het donker wordt, worden ze automatisch ingeschakeld dankzij de ingebouwde schemersensor.
Let op: Externe lichtbronnen, zoals andere tuinverlichting of straatverlichting, kunnen wel eens stokken in de wielen steken. Door het kunstlicht ziet de sensor de omgeving gewoon als te helder om de lamp op zonne-energie in te schakelen.
Naast de schemersensor hebben veel van de lampen op zonne-energie nog een aan-/uit-schakelaar. Licht aan en uit werkt dus altijd!
Ja, die bestaan. Want naast de verlichte jampot voor de tuintafel kunnen lampen op zonne-energie ook praktisch gebruikt worden, b.v. als tuinpadverlichting of wandlamp. En dan is zo’n bewegingsmelder wel erg handig. Het licht gaat pas aan als u uw voet voor de voordeur of zelfs op het tuinpad of de ingang van de binnenplaats zet. Anders blijft het uit. Hierdoor worden de batterij en de levensduur van de lampen beschermd. En als de lamp langer meegaat, bespaart u veel geld en beschermt u natuurlijk het milieu.
Zorg er echter wel voor dat uw bomen, struiken en bloemen niet over de bewegingsmelder heen groeien. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de functionaliteit. Daarom kunt u beter voldoende afstand houden.
De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.